Zhan Zhuang

on .

Zhan Zhuang vežbe predstavljaju najpoznatije unutrašnje Qi Gong vežbe. Samo ime znači „stajanje poput stuba“ i sistem pozicija koje se zauzima direktno deluje na veću stabilnost, poboljšanu cirkulaciju u organizmu, dublje i smirenije disanje, izdržljivost i snagu onoga koji vežba. Rezultat treninga na duh i psihu jeste veća smirenost, koncentracija, izoštrenost čula i percepcije, kao i povećanje nivoa životne energije.

Zhan Zhuang sistem koji se primenjuje u Snake Style Tai Chi Chuanu ima oko 16 pozicija i praktikuje se u dve varijante :

- Relaksacioni Zhan Zhuang, namenjen opuštanju tela i duha, povećanju smirenosti i koncentracije koja je preko potrebna za prelazak na sledeći nivo

- Power Zhan Zhuang, namenjen stvaranju, kontrolisanju i cirkulaciji Qija u telu, uz pomoć još veće kontrole daha i vizuelizacije u pozicijama. 

Ovaj oblik treninga ima velikog uticaja na stvaranje unutrašnje snage potrebne za borbenu primenu unutrašnjih ili mekih veština Tai Chi Chuana, Ba Gua Zhanga i Xing Yi Chuana.

 

Priključite nam se!

Želite da se priključite treninzima Tai Chi Chuana ili zdravstvenog Ćigonga?

Prijavite se:

Prva dva časa su besplatna!

Prijavite se za Newsletter!

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novostima iz sveta Tai Chi Chuana i Ćigonga, novim lokacijama treninga, mogućnostima za održavanje seminara uz praktične Tai Chi i Ćigong savete, molimo Vas da ostavite Vaše podatke putem ovog kontakt formulara.

Nadamo se da će Vam informacije biti od koristi :)

Preporučujemo

Ćigong vežbe za poboljšanje i očuvanje zdravlja!

Tai Chi Chuan za one koji bi hteli da saznaju kako upotrebiti pokrete u cilju samoodbrane!

Tai Chi i Ćigong u Vašem gradu?

Ukoliko želite da naučite Tai Chi Chuan ili Ćigong a nemate mogućnosti u Vašem gradu, kontaktirajte nas:

kako bismo organizovali intenzivni seminar kod Vas!

Nalazimo se:

UA-11635710-6