Poreklo stila

on .

           Chang San Feng

 

 

(1391?-1459?)

Oko 13. ili 14. veka taoistički monah Chang Sang Feng je živeo u planinama Wu Tang. Smatra se da je kombinacijom različitih borbenih stilova osmislio Tai Chi Chuan.

 

 

 

 

 

 

 

 

             Yang Lu Chan

 

 

(1799-1872)

Yang Lu Chan (“nepobedivi”) je naučio borbeni stil Chen porodice ali ga je potpuno izmenio, stvorivši na taj način porodični stil Yang.

 

 

           Yang Cheng Fu

 

 (1883-1936)

Yang Cheng Fu, unuk Yang Lu Chana, predao je Tai Chi Chuan širokoj publici. U tu svrhu je stvorio verziju originalne forme za javnost, danas poznatu kao Tigar ili Ždral forma ili “studentska forma”. Unutrašnji porodični stil, Stil Zmije, je preneo samo svom sinu Yang Sau Chungu.

 

 

         Yang Sau Chung

 

 (1910-1985)

Yang Sau Chung, najstariji sin Yang Cheng Fua, započeo je svoj trening  sa 8 godina. Sa 14 godina je asistirao ocu na treninzima, u 19. godini je putovao kroz Kinu, pomažući ocu da prenosi “studentsku formu” narodu. Formulisao je 13 principa, još više razradivši 10 principa njegovog oca. Stil Zmije je preneo svom najstarijem nasledniku – Ip Tai Taku.

 

 

             Ip Tai Tak

 

(1929 - 2004)

Ip Tai Tak je prvi naslednik Yang Sau Chunga i trenirao je sa njim 24 godine.  Živeo je i trenirao u Hong Kongu. Prihvatio je John Dinga kao 1. i Bob Boyda kao 2. naslednika. Bob Boyd je primio kompletno znanje Stila Zmije uz dozvolu da prenosi ovaj stil otvoreno svim zainteresovanim Tai Chi ljubiteljima. 

 

         

         Bob Boyd

 

(1949 * )

Bob Boyd je prihvaćen od strane Ip Tai Taka kao 2. naslednik i primio je kompletno znanje Stila Zmije uz dozvolu da prenosi ovaj stil otvoreno svim zainteresovanim Tai Chi ljubiteljima.  Gledajući spoljašnji izgled forme i pokrete, Stil Zmije i drugi stilovi porodice Yang izgledaju prilično slično, ali Stil Zmije ima mnogo dublji efekat na telo, poboljšanje zdravlja i borbene aplikacije. Bob je napustio princip prenošenja sistema znanja na samo jednog  naslednika načinivši tako sve učenike svojim naslednicima, prenoseći Stil Zmije bez predrasuda

 

Priključite nam se!

Želite da se priključite treninzima Tai Chi Chuana ili zdravstvenog Ćigonga?

Prijavite se:

Prva dva časa su besplatna!

Prijavite se za Newsletter!

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novostima iz sveta Tai Chi Chuana i Ćigonga, novim lokacijama treninga, mogućnostima za održavanje seminara uz praktične Tai Chi i Ćigong savete, molimo Vas da ostavite Vaše podatke putem ovog kontakt formulara.

Nadamo se da će Vam informacije biti od koristi :)

Preporučujemo

Ćigong vežbe za poboljšanje i očuvanje zdravlja!

Tai Chi Chuan za one koji bi hteli da saznaju kako upotrebiti pokrete u cilju samoodbrane!

Tai Chi i Ćigong u Vašem gradu?

Ukoliko želite da naučite Tai Chi Chuan ili Ćigong a nemate mogućnosti u Vašem gradu, kontaktirajte nas:

kako bismo organizovali intenzivni seminar kod Vas!

Nalazimo se:

UA-11635710-6